24.06.2024

Øget P-kontrol på busparkeringspladser i København

Københavns Kommune og politiet intensiverer nu parkeringskontrollen på busparkeringspladserne i byen for at sikre, at der ikke holder personbiler ulovligt parkeret.


Københavns Kommune og politiet intensiverer nu parkeringskontrollen på busparkeringspladserne i byen for at sikre, at der ikke holder personbiler ulovligt parkeret.

På baggrund af adskillige henvendelser fra vores medlemmer om personbiler, der ulovligt optager busparkeringspladser i København, har vi kontaktet myndighederne for at løse problemet. Efter en konstruktiv dialog med Københavns Kommune og politiet kan vi nu meddele, at der vil blive intensiveret parkeringskontrol for at sikre, at busparkeringspladserne forbliver fri til deres rette formål.

Københavns Kommune har oplyst, at der i den kommende tid vil være øget parkeringskontrol, ligesom politiets motorcykelbetjente vil være særligt opmærksomme på ulovlig parkering, især ved busparkeringspladserne ved Grønningen, hvor problemet har været mest udtalt. Dette tiltag skal sikre, at busparkeringspladserne ikke bliver optaget af ulovligt parkerede personbiler.

Derudover opfordrer vi alle busvognmænd til at tage direkte kontakt til politiet, hvis der opstår problemer med ulovlig parkering af personbiler. Politiet kan kontaktes enten via telefon på 114, hvor man kan oplyse registreringsnumre på de ulovligt parkerede biler, ligesom de kan kontaktes via deres hjemmeside, hvor man kan bestille kontrol ved færdselsforseelser: Politiets kontaktside.

Del jeres oplevelser med os

Hvis I oplever særlige problemer med ulovlig parkering andre steder, eller har brug for særlig opmærksomhed et bestemt sted, opfordrer vi jer til at sende billeder og beskrivelser til os på info@dpt-dk.org. Vi kan så dele billeder og oplysninger med myndighederne, som kan hjælpe med at løse problemerne.

Udover de akutte udfordringer med ulovlig parkering er vi også i løbende dialog med myndighederne om at forbedre parkeringsforholdene samt af- og påsætningsforholdene for busser i København. Vi opfordrer jer til at dele jeres forslag og erfaringer med os, så vi kan tage dem med videre i vores dialog med myndighederne.