29.08.2024

Nyt lovforslag truer busbranchen med afregulering

Transportministerens forslag til ændring af lov om buskørsel kan få alvorlige konsekvenser for busbranchen. Dansk PersonTransport og 3F Transport har sendt et fælles brev til transportminister Thomas Danielsen og Folketingets Transportudvalg med en klar opfordring til at genoverveje lovforslaget.


Dansk PersonTransport ser med stor bekymring på Transportministeriets nye lovforslag, som kan medføre en betydelig afregulering af busbranchen. Lovforslaget indeholder en ændring, der vil gøre det muligt for virksomheder at udføre kommerciel buskørsel uden at leve op til de gældende krav i buskørselsloven, så længe buskørslen ikke er deres primære forretningsformål.

I et fælles brev til transportministeren og Folketingets Transportudvalg, som vi i Dansk PersonTransport har sendt sammen med 3F Transport, advarer vi mod, at denne ændring kan føre til uretfærdig konkurrence i branchen. Hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende form, risikerer vi, at virksomheder uden for busbranchen kan udføre buskørsel under lempeligere vilkår, hvilket vil underminere de professionelle aktører, der lever op til høje standarder for sikkerhed og service.

– Forslaget rokker fundamentalt ved den professionelle busbranche i Danmark og åbner op for en fuldstændig afregulering af persontransporterhvervet, udtaler Michael Nielsen, adm. direktør i Dansk PersonTransport, og tilføjer:

– Rækkevidden af dette lovforslag er slet ikke blevet tilstrækkeligt overvejet, og derfor opfordrer vi kraftigt til, at man revurderer, om det overhovedet skal fremsættes. Vi er glade for, at vi har entydig opbakning fra chaufførerne, og at vi i Dansk PersonTransport og 3F, som repræsentanter for den samlede persontransportbranche i Danmark står skulder ved skulder i denne sag for at sikre, at busbranchen og de professionelle aktører, der dagligt leverer sikker og pålidelig transport, ikke lider skade.

Det fælles brev og høringssvar, som vi har sendt sammen med 3F Transport, kan læses i sin fulde længde på Folketingets hjemmeside her: Brevet og høringssvaret.