05.09.2024

Der skal styr på partybussernes kørsel

Dansk PersonTransport støtter, at busser kan blive brugt til mange formål, men foreslår at stramme reglerne og øge kontrollen med partybusser for at sikre ansvarlig kørsel og undgå gener for omgivelserne.


Dansk PersonTransport ser med stor alvor på den seneste debat om partybussers kørsel og foreslår at stramme reglerne for busserne samt øge kontrollen med dem. Samtidig ønsker vi at understrege, at vi som branche støtter, at busser kan blive anvendt til mange forskellige formål og opgaver – herunder også som partybusser – så længe de overholder de relevante regler og standarder.

Partybusser kører i hele landet, men senest har der været stor debat i København, hvor flere har ønsket busserne helt ud af byen.

– Vi anerkender fuldt ud de bekymringer, som beboere, erhvervsdrivende og politikere i København har udtrykt i forhold til partybusserne i byens gader. Den seneste debat om partybussers kørsel har tydeligt vist behovet for en skærpet indsats, og vi foreslår derfor at stramme reglerne for disse busser og øge kontrollen med dem – ikke blot i København, men også for at forebygge lignende problemer andre steder i landet, udtaler Jens Hvid Bang, kommunikations- og sektorchef i Dansk Persontransport.

For Dansk PersonTransport er det afgørende, at partybusser overholder de samme regler og standarder som almindelige turistbusser. Det inkluderer krav om sikkerhedsseler under kørslen, overholdelse af miljøzoneregler, og at busserne lever op til de nyeste Euronorm-krav og har monteret partikelfilter.

– Busbranchen er meget opmærksom på ikke at være til gene for omgivelserne, når vi kører i byerne, og det samme ansvar gælder selvfølgelig for partybusserne. De skal operere på en måde, der tager hensyn til både byens beboere, erhvervslivet og den øvrige trafik, udtaler Jens Hvid Bang.

På baggrund af den aktuelle debat om partybusser i København ønsker Dansk PersonTransport at indgå i en åben og konstruktiv dialog med Københavns Kommune om, hvordan vi i fællesskab kan løse udfordringerne med partybusserne. Det er vores mål at finde løsninger, der sikrer en god balance mellem en levende by og en ansvarlig busdrift – til gavn for alle parter.