06.09.2024

Nordisk busmøde: Tæt samarbejde og fokus på fremtidens kollektive transport

Dansk PersonTransports direktør, Michael Nielsen, deltog i denne uge i det nordiske busmøde, hvor brancheorganisationer fra hele Norden var samlet i Stockholm for at udveksle erfaringer og drøfte aktuelle temaer.


Sveriges Bussföretag var vært for mødet og deltog sammen med DPT og vores nordiske kolleger fra NHO Transport i Norge, Linja-autoliitto i Finland og SAF på Island.

Mødet, som afholdes to gange årligt, giver mulighed for at dele erfaringer og idéer på tværs af de nordiske lande. I år var et af hovedtemaerne udviklingen og styrkelsen af fremtidens kollektive transport, som er et prioriteret emne i alle de nordiske lande.

Der blev især fokuseret på, hvordan den kollektive transport kan sikres som en stærk og pålidelig del af borgernes mobilitet, samtidig med at den skal være bæredygtig, effektiv og tilgængelig for alle. Diskussionerne gav indsigt i forskellige strategier, der kan styrke den professionelle kollektive transport og tilpasse den til fremtidens behov.

Der er mange gode eksempler på succesfulde initiativer i de nordiske lande. Fx i Skåne i Sverige, hvor man har formået at øge brugen af kollektiv transport markant. Det viser med alt tydelighed, hvad man kan opnå, hvis der er politisk vilje til det.

Vi takker for et rigtig godt møde og for det gode samarbejde med vores nordiske søsterorganisationer på tværs af grænserne i Norden.