17.09.2024

F&P: Bilens ansvarsforsikring dækker ikke privat betalt kørsel

I et høringssvar vedrørende fritagelse fra taxilovens bestemmelser på småøer advarer F&P om manglende dækning i forhold til bilens ansvarsforsikring.


Transportministeriet har netop haft en høring om undtagelse af en række småøer fra taxilovens bestemmelser. F&P (Forsikring og Pension) har afgivet høringssvar, hvor de gør opmærksom på forsikringsmæssige udfordringer, når en privat bil udfører kørsel mod betaling.

F&P anfører i høringssvaret: ”Som vi tidligere har gjort opmærksom på, dækker bilens ansvarsforsikring ikke, når bilen bruges til erhvervsmæssig personbefordring. Det er vores klare overbevisning, at kørsel med andre mod betaling må sidestilles med erhvervsmæssig personbefordring.

F&P fortsætter med følgende:

Vi finder det bekymrende, at de personer der vælger at stille deres private biler til rådighed på de pågældende øer, potentielt kan ende i en situation, hvor de bliver mødt af et stort krav fra skadelidte eller fra deres forsikringsselskab, ligesom de skadelidte kan risikere ikke at kunne få erstatning for deres skader.”

Svaret fra F&P kommer ikke bag på Dansk PersonTransport, da forsikringsspørgsmålet også var i fokus, da Uber udførte ulovlig taxikørsel med private biler i 2015-2017. ”Når man begynder at benytte sin bil til andre formål end privat kørsel, får man også en anden risikoprofil set med forsikringsmæssige briller og det skal man oplyse og betale for. Ellers risikerer ejeren af bilen ikke at være forsikringsdækket, hvis der sker et uheld” siger Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk PersonTransport.