04.10.2024

Rekorddeltagelse til årets Taxinetværk

Hvert år i september inviterer Dansk PersonTransports taxisektor til netværksmøde for kørselskontorer, taxivognmænd og samarbejdspartnere i taxierhvervet. I år markerede tredje afholdelse af netværket en ny rekord med det højeste antal deltagere til dato


Den 23. september mødtes taxiselskaber og selvstændige taxivognmænd fra hele landet i Vejle for at diskutere aktuelle emner, der påvirker branchen. Fokus for årets møde var regelgrundlaget for godkendelse af chauffører og branchens egne tiltag, et emne, der er særlig relevant efter flere uheldige sager, har ramt taxibranchen.

Dagen blev indledt med et oplæg fra Færdselsstyrelsen, som gav deltagerne indsigt i reglerne for godkendelse og tilbagekaldelse af chauffører til taxi-, flex- og limousinekørsel. Styrelsen understregede, at deres beføjelser er begrænset af taxilovens bestemmelser, hvilket kan gøre det svært at sanktionere chauffører, som taxibranchen mener ikke lever op til god skik, eller som har begået strafbare handlinger.

Som et modsvar til dette udfordringsbillede præsenterede Dansk PersonTransport et forslag til et branchekodeks, “Tryg Taxi”. Dette kodeks skal sikre fælles retningslinjer for ansættelse af chauffører, styrket intern uddannelse og bedre håndtering af kundeklager.

Mødet blev afsluttet med et oplæg fra Nordfyns Finans og Circle K om mulighederne for hjemmeladning af elbiler, samt en politisk statusopdatering fra DPTs vicedirektør, Trine Wollenberg, hvor hun informerede om, at den længe ventede evaluering af taxiloven nu ser ud til at være lige på trapperne.