07.10.2024

Vær opmærksom på udfordringer med den nye G2V2-takograf

Selv om man har skiftet til den nyeste version af takografen, kan der fortsat være udfordringer med registreringen af landekoder.


Selvom de nye G2V2-takografer er installeret, skal chauffører, der kører internationalt, stadig manuelt registrere grænsepassager, medmindre de har et opdateret førerkort, der slutter på “0027”. De gamle kort, som slutter på “009”, understøtter ikke den automatiske registrering, og chauffører skal derfor indtaste oplysningerne manuelt, når de krydser en landegrænse.

Vi minder om, at alle køretøjer, der transporterer personer eller gods internationalt, skal have skiftet deres takograf til G2V2 senest den 31. december 2024. Dansk PersonTransport er i dialog med myndighederne for at finde en løsning, der enten kan fjerne behovet for manuel registrering eller sikre, at chaufførerne nemt kan få ombyttet førerkortene uden problemer. Vi opfordrer vores medlemmer til at kontakte os, hvis de oplever udfordringer med denne udskiftning.

Hele spørgsmålet om udskiftning af takografer har desuden været oppe i den internationale vognmandsorganisation, IRU, som er i tæt dialog med Kommissionen om at sikre, at der ikke opstår flaskehalse, og at alle får mulighed for at lave skiftet til den nye takograf. Målet er at undgå en situation, hvor flere busser er nødt til at holde stille, fordi de ikke har fået installeret G2V2-takografen.