Taxikørsel

|23.05.2018

Førerhundes ‘taxistatus’ uafklaret

Minister afventer forbud mod forskelsbehandling.


Blinde og svagtseende skal fortsat kunne have førerhund med i en taxi, hvis det står til Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, der er utilfreds med, at forpligtelsen til at medtage førerhunde i taxier er skrevet ud af taxibekendtgørelsen.

Med henblik på at få ændret taxibekendtgørelsen, så blinde igen er garanteret at kunne medtage en førerhund i taxien, stillede Rasmus Prehn et spørgsmål til Transport-, Bygnings- og Boligminister, Ole Birk Olesen (LA), som ministeren nu har svaret på.

Ministeren skriver i et svar til Transportudvalget, at Folketinget p.t. behandler L 221, der omhandler forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. Såfremt lovforslaget vedtages, vil den tidligere regel i taxibekendtgørelsen, ifølge ministeren, gælde uanset at den ikke længere er en del af taxibekendtgørelsen.

Dansk Taxi Råds har gennem hele processen bakket op omkring blinde og svagtseende personer ret til at medtage deres førerhunde i taxien – herunder at det bliver genindført som et krav i taxibekendtgørelsen. Med udsigt til at forbuddet mod forskelsbehandling bliver vedtaget i Folketinget, bliver det dog givetvis, jf. ministerens svar, overflødigt at ændre taxibekendtgørelsen.