20.09.2024

DPT deltog i Norduk-møde i København

Den 19. og 20. september deltog Dansk PersonTransports administrerende direktør, Michael Nielsen, i Norduk-mødet, som i år blev afholdt i København med Transportministeriet som vært.


Mødet samlede transportorganisationer og myndigheder fra de nordiske lande samt Holland, Irland og Storbritannien for at drøfte fælles udfordringer og løsninger inden for vejtransport.

På dagsordenen var aktuelle emner som ladeinfrastruktur, vejafgifter, køre- og hviletidsregler samt chaufførmangel. Problemerne i transportsektoren er ofte de samme i de forskellige lande, og derfor er det helt afgørende med et styrket samarbejde, så vi kan lære af hinanden og finde effektive løsninger på fælles udfordringer.

Under mødet blev der også diskuteret de kommende udfordringer i forbindelse med den grønne omstilling af transportsektoren, herunder behovet for at udbygge ladeinfrastruktur og fremme digitalisering i vejtransportsektoren. Deltagerne udvekslede erfaringer og drøftede, hvordan de bedst kan implementere nye EU-regler og initiativer.

Fredag den 20. september besøgte deltagerne to af Københavns store infrastrukturprojekter med en elturistbus: Lynetteholmen, hvor de fik en rundvisning og sejlede rundt om den kommende ø-udvidelse, samt Nordhavnstunnel-projektet, hvor de fik en detaljeret præsentation af de tekniske løsninger og byggeriets fremdrift. Besøgene gav deltagerne et indblik i nogle af de ambitiøse infrastrukturprojekter, der skal sikre fremtidens transportforbindelser i hovedstadsområdet.

Norduk-mødet viste tydeligt, at der er stor vilje til samarbejde og videndeling på tværs af grænserne. Det er gennem sådanne møder, at vi sammen kan finde løsninger, der styrker vejtransportsektoren og skaber bedre vilkår for både passagerer og virksomheder i hele regionen.